spajalicaf

O nasilju i devijantnim ponašanjima među mladima

predavanje 30 10 2017Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA i ove će  školske godine organizovatii ciklus predavanja u saradnji sa JU "Disciplinski Centar Kantona Sarajevo". Predavanja su namijenjena srednjoškolcima sa područja općine Ilidža. Učenici i učenice Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije danas su sa predavačima Centra imali priliku razgovarati o maloljetničkoj delinkvenciji.

 Maloljetnička delinkvencija, međuvršnjačko nasilje i pojava devijantnog ponašanja kod adolescenata, uvijek je aktuelna tema. Nažalost, broj delikventnih i nasilnih slučajeva se povećava iz dana u dan, a mladi nemaju mnogo prilika čuti i naučiti kako najbolje reagovati u takvim situacijama. Kako odabrati društvo, prepoznati nasilnike, kome prijaviti, kako se zaštititi, kako imati čvrst stav i karakter, te ne biti povodljiv. 

Ovo su samo neke od tema o kojim sa mladima razgovara stručni kadar Disciplinskog centra i samo malo dio rješenja problema sa kojim se često susreću. 

Interaktivne radionice i razgovori sa stručnjacima mladima mogu biti itekako korisni, a predavanjima mogu prisustvovati svi zainteresovani mladi.

 

 

©2023 Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA.

Search