spajalicaf

Uz druženje, učenje i zabavu obilježen Dan mladih Općine Ilidža

Dan mladih1Oko 200 mladih, djece i njihovih roditelja uz zabavu i druženje proslavilo je Dan mladih Općine Ilidža.

Plato ispred Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA na Ilidži bio je mjesto druženja za sve generacije. Za mlađe posjetioce organizovano je druženje sa klaunom, timske igre, edukativne radionice, dok su nešto stariji posjetioci mogli prisustvovati radionicama prve pomoći, prevenciji ovisnosti, posjetiti Sajam nevladinih organizacija, te učestvovati u fudbalskom turniru i različitim sportskim aktivnostima.

 

 

 

“Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA još uvijek je jedan od rijetkih centara ovakve vrste u Sarajevu, ali i Bosni i Hercegovini i nama je zadovoljstvo da mladima, ali i nešto mlađim generacijama možemo ponuditi prostor u kojem će slobodno vrijeme provoditi sa smislom. Dan mladih Općine Ilidža svake godine okupi stotine mališana i mladih sa područja ove općine, ali i drugih dijelova grada što je pokazatelj koliko su nam ovakvi centri i manifestacije potrebni.” – istakla je Vesna Filipović, voditeljica Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA.

dan mladih6

Dan mladih2

Dan mladih općine Ilidža tradicionalna je omladinska manifestacija koju volonteri/ke Instituta za razvoj mladih KULT organizuju već dvanaest godina.

Dan mladih Općine Ilidža organizuje Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA čiji je osnivač Institut za razvoj mladih KULT, uz podršku Općine Ilidža.

©2023 Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA.

Search