spajalicaf

Dan otvorenih vrata Spajalice

Za Dan otvorenih vrata Centra za mlade Spajalica i ove godine smo ugostili učenike iz različitih škola sa područja općine Ilidža. Naši prvi gosti bili su učenici sedmog razreda Prve osnovne škole, zatim učenici osmog razreda Osnovne škole Mehmed Handžić, te učenici prvog razreda Četvrte gimnazije Ilidža. Za svaki uzrast pripremili smo drugačiju temu o kojoj smo razgovarali. Razgovarali smo o temama:

  • Sigurnost na internetu
  • Rješavanje konflikta mirnim putem
  • Prevencija rizičnih ponašanja kod mladih.

 

Mladi su uživali u predavanjima jer su imali priliku da saznaju najnovije informacije iz ovih oblasti i tema, gdje su mogli slobodno da postavljaju pitanja i da interaktivno saznaju i nauče nešto novo o ovim problematikama sa kojima se svakodnevno susreću. Nastavno osoblje i pedagozi škola su bili vrlo raspoloženi za suradnju i bilo im je drago da smo se ponovo nakon dugog perioda pandemije vratili svakodnevnim aktivnstima i uspostavili uspješnu suradnju. Nadamo se da ćemo i ubuduće obrađivati neke slične teme i da ćemo imati još veću posjećenost učenika i ostalih razreda.

Svrha Dana otvorenih vrata jeste da se što veći broj mladih ljudi upozna sa aktivnostima i ponudom Centra Spajalica, s obzirom da je Centar Spajalica jedini centar za mlade na području općine Ilidža. Sav sadržaj i sve aktivnosti koje nudimo namijenjeni su isključivo mladim ljudima, a teme koje smo posebno podvukli za mlade ove školske godine jeste Instruktivna nastava s obzirom da veliki broj djece i mladih osjeti posljedice online školovanja sa nepotpuno usvojenim znanjem iz određenih oblasti.

Sljedeći Dan otvorenih vrata je planiran za naredno školsko polugodište i nadamo se jos većem odzivu u proljeće 2022. godine.

Prilikom održavanja predavanja ispoštovane su sve higijensko-epidemiološke mjere.

 

©2022 Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA.

Search